HTML

Fejes Attila

Friss topikok

Táblázni csak pontosan, szépen...

2010.11.23. 08:00 :: Fejes Attila

Fehérgyarmaton két helyen építenek egyszerre forgalomlassító járdaszigetet. Az egyik a református templom és a Városi Bíróság közötti zebránál, a másik a Kiss Ernő- Dózsa György- Ady Endre utak- Mártírok útja kereszteződés Mártírok útja felőli oldalon. 

Forgalombiztonsági szempontból nem tudom, hogy lenne- e hatékonyabb megoldás. A megvalósítás sorrendjén is lehet vitatkozni, amit a város lakossága meg is tesz. Ezzel egy időben születnek meg azok a városi legendák is, amelyek azt firtatják, hogy a forgalomlassító sziget miért most és miért ott épül meg elsőként?
 
Írásom mégsem ezekkel az iróniát sem mellőző találgatásokkal kíván foglalkozni.
 
Felhívás kíván lenni a felelőtlen magatartásra, a hanyag munkavégzésre, a balesetveszélyre.
 
A BTK 184 §-sa szerint akár jutalmazni is lehetne a felelőtlenség elkövetőjét, ennek ellenére csak annyi a célom, hogy felhívjam a figyelmét minden illetékesnek a veszélyforrásra. És kérjem a megtévesztő módon kihelyezett táblák gyors eltávolítását.
 
Az első képen látható, hogy a sziget Kisgyarmat utca felőli megközelítése után a közlekedési szabályokra figyelő autós komoly gondba kerül.
Sávjában nincs semmilyen akadály, a kihelyezett nagyméretű tábla mégis a szembejövő forgalmi sávba irányítaná. Kiegészítő tábla nélkül, ami esetleg jelezné, hogy szembejövő forgalomra is kell számítania.
 


 A nagy forgalom mellett is mindösszesen kettő gépkocsivezető tartotta be az értelmetlenül elhelyezett tábla utasítását.
 
Két sofőr majdnem megállva eldöntötte, hogy értelmetlen az utasítás és megszegte azt.
 
Az összes többi autós lassítás nélkül suhant át a forgalomlassítónak szánt építményen.
A gyors statisztika mellet is az a véleményem, hogy megengedhetetlen hiba történt.
  
A másik képen kevésbé nagy tábla okozhat(na) gondot. Ez már a Mártírok útjánál kialakítandó sziget kezdő szakaszánál van kihelyezve.
 
 
  
 
Természetesen az írás megjelenésével egy időben felhívom a Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztályának a figyelmét a hibára.
 

 

 

Frissítés.
A következő képek szerint a kivitelezőt egyáltalán nem zavarják a szabályok. A képek 2010. 11. 23. 930-kor készültek
 
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fejesattila.blog.hu/api/trackback/id/tr612466898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sületlenke 2011.02.08. 19:32:28

Attilám, leveled érkezett!
süti beállítások módosítása